mr. Marius van Rijswijk MBA (1974) is onafhankelijk compliance- en integriteitsadviseur, schrijver, docent en spreker.

Door zijn juridische achtergrond, gecombineerd met zijn managementervaring, kan hij de vertaalslag van wet- en regelgeving naar de concrete praktijk goed maken.

Zijn ambitie: bouwen aan duurzaam integere organisaties om het aantal integriteitsincidenten terug te brengen.

In zijn boek 'Handboek integriteit en compliance', dat in oktober 2015 verschijnt, presenteert Marius zijn zelf ontwikkelde en vernieuwende Sure!-ontwikkelmodel.  Het handboek is bedoeld voor bestuurders, compliance professionals en human resource managers die écht concreet met compliance en integriteit aan de slag willen gaan. Geen flitsende corporate governance brochures, compliance afdelingen en uitgebreide gedragscode en e-learnings maar concrete handvatten om grip te krijgen op compliance en de integriteitscultuur van de organisatie. 

Marius verzorgt lezingen voor kleine groepen waarin op het scherpst van de snede de dialoog wordt aangegaan over de zin en onzin van de regelgeving en hoe tot moreel aanvaardbare besluiten kan worden gekomen. De lezingen zijn inhoudelijk interessant maar ook zeer interactief. Naast de inhoud staat ook het 'Doen!' centraal, want dan ben je optimaal bezig met leren.

Daarnaast doceert Marius zowel recht als bedrijfskunde aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. Niet alleen omdat hij het ontzettend leuk vindt om kennis over te dragen maar ook om zijn eigen kennisniveau up-to-date te houden.

Marius studeerde rechten aan de Universiteit van Utrecht en heeft de opleiding tot Master of Business Administration afgerond bij de grootste Executive MBA-aanbieder van Nederland, Business School Nederland. 

Naast zijn werk is hij actief als vrijwilliger van Natuurmonumenten, dé beweging van mensen met hart voor de natuur. 

Marius is aangesloten bij VOOR. Een netwerk van zelfstandig professionals die zaken doen met goed doen combineert. Een deel van de omzet gaat naar de stichting VOOR en is bedoeld voor een project waar de wereld mooier van wordt. 

Marius is getrouwd met Kerensa. Samen hebben zij een zoon, Dion en dochter, Amy.

 

VOOR is een  netwerk van Zelfstandig Professionals (ZPers) wat ‘zakendoen’ en ‘goed doen’ combineert. VOOR doneert 10% van al haar omzet aan de Stichting VOOR t.b.v. een innovatief, duurzaam of maatschappelijk project.
Zie verder: www.voor.nl.
 


Natuurmonumenten is dé beweging van mensen met hart voor de natuur. Natuurmonumenten activeert mensen om buiten in de natuur iets geweldigs te beleven.
Zie verder: www.natuurmonumenten.nl